Zelf een website beginnen met een CMS pakket

Geplaatst op 18-08-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u zelf een website beginnen, dan is dat prima te doen met een CMS pakket. Dergelijke software ondersteunt u bij het in elkaar zetten van uw site. Het CMS programma van Vrolijk Internet Services bevat de benodigde functies voor het in elkaar zetten van een eigen website en het op een gemakkelijke wijze beheren daarvan.

Zo is het CMS programma uitgerust met een beheeromgeving waarmee eenvoudig content aan uw eigen website toe te voegen is. Het aanmaken van nieuwe pagina’s is zo heel gemakkelijk te doen en er is geen kennis van websites maken voor nodig.

Een simpele website is zo heel eenvoudig in elkaar te zetten. Wat u naast het CMS programma nodig hebt is een eigen domeinnaam en webhosting. Heeft u nog geen eigen domeinnaam en webhosting dan is dit samen met het CMS pakket aan te schaffen. Tijdens uw bestelling kunt u aangeven dat u ook webhosting wilt afsluiten. U mag dan zelf een domein kiezen die voor u zal worden geregistreerd. U betaalt dan voor de aanschaf van het script en voor 1 jaar domeinregistratie en hosting.

Maar u kunt het script ook zonder domein en hosting aanschaffen en installeren op uw eigen hosting pakket als u dat al heeft. Op de site van Vrolijk Internet Services kunt u een handleiding vinden waarin de exacte stappen voor de installatie staan beschrijven. Deze handleiding kunt u op ieder moment raadplegen wanneer u iets wilt weten over de installatie of het gebruik van de CMS software.

U kunt alle relevante informatie voor de zoekmachines invoeren via de beheeromgeving van het script. Bij iedere pagina kunt u de beschrijving en relevante zoekwoorden instellen. En naast de paginatitel kunt u afzonderlijk een meta titel instellen voor de zoekmachines als u dat wilt. Het script al ervoor zorgen dat de informatie op de juiste wijze wordt doorgegeven aan de zoekmachines.